fredag 3. september 2010

Cupcakes

I sist uke fant jeg ut at jeg skulle lage cupcakes eller muffins om du vil. Jeg ventet tebesøk og noe søtt var på sin plass:) Jeg har prøvd et par ekte amerikanske cupcakes oppskrifter tidligere, men de ble altfor søte for min del. Derfor fant jeg en god muffinsoppskrift og la til en kakeglasur som kunne passe. Og gjett om de ble gode! Helt nydelige....


Sjokolademuffins med kremglasur og bringebær kan med andre ord anbefales på det sterkeste! Kakene falt også i smak hos besøket, og det var nesten ikke en eneste en igjen når kvelden var omme. De søte små muffinsformene er kjøpt på en hobbybutikk og er fra merke Cacas.

                               


Chocolate Chip Muffins:
1 egg
3 dl melk
1 ts vaniljeessens
1 dl olje
4 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl sukker
1 dl kakao
200 g hakka kokesjokolade

Pisk egg, melk, vaniljeessens og olje lett sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og bland sammen, ikke rør mer enn nødvendig.
Ha til slutt i sjokoladen.

Hell røren i muffinsformene og stek på 200 grader i ca. 20-25 min.


 Kremglasur:
1 pk tine naturell kremost
75 g smør
150 g melis
1 ts vaniljesukker

Rør sammen mykt smør og litt av melisen til smørkrem. Tilsett kremosten, resten og melisen og vaniljesukker og pisk til en jevn ostekrem. Smør et godt lag over de avkjølte muffinsene.Ha ei flott helg alle sammen!


5 kommentarer:

 1. Eg trenge litt hjelp til hvordan dekorere soverom, salongbord og ikke minst julepynt når det nærmer seg...hadde vært veldig fint med tips her!

  SvarSlett
 2. Så fine blogg du har lene :)

  Hilsen Tina (venninnå t merete)

  Ha ei flotte helg...

  SvarSlett
 3. de såg heilt fantastiske ut!!
  og heldigen som lurte til deg den fine benken;) knallfine krok!
  klem

  SvarSlett
 4. Tusen takk Tina og Kristina:) Veldig fornøyd med benken! Annamarianna: Du skal ikke se bort i fra at det kommer noen slike innlegg:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge
igjen en hilsen her hos meg!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...